UKLJUČI SE, POSTANI ĐAK REPORTER​​!

Iza projekta „Đak reporter“ stoje 9 godina. Počeli smo skromno a danas pored časopisa „Plamenko“ imamo i jutub emisiju „Đak reprter“. Zato Vam sada šaljemo poziv da nam se priključite i da zajedno usmeravamo uvek radoznale i pričljive đake ka ovom terenu za igru na kojem će doći do izražaja te njihove vrline.
Nestrpljivi smo i jedva čekamo da nas učenici opet iznenade svojim autorkim pričama, da „glasno“ saopšte probleme u školi i sportu. „Plamenko“ i emisija „Đak reporter“ će se postarati da vas čuje cela Srbija. U ovom polugodištu emitovaće se šest emisija „Đak reporter“ i objaviće se dva broja časopisa „Plamenko“.

 

Pozivamo vas da naoštrite olovke, spremite kamere i upoznate nas sa vašim doživljajem ovog doba i svih promena koje ono donosi. Dečija perspektiva se često pokaže kao prava, a toliko je nedostižna odraslima. Kroz vaše priče, kroz vaše zapise, i tekstualne i video, pomozite odraslima da progledaju.
Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Ministarstvom sporta i Ministarstvom prosvete, poziva sve novinarske sekcije osnovnih i srednjih škola da se uključe u projekat „Đak reporter“ i na taj način škole postanu partneri Savezu za školski sport Srbije.


Đak reporter izveštava o školskim sportskim takmičenjima i događajima, o navijanjima, radionicama, sportskim zanimljivostima u svojoj školi, o sportskim uspesima škole i vršnjaka… Svi izveštaji šalju se u vidu teksta, TV priloga ili fotoreportaže i objavljuju se na sajtu, fejsbuk, instagram i jutub stranici Saveza za školski sport Srbije. Najbolji tekstovi i fotografije/crteži objavljuju se u magazinu „Plamenko“ a TV prilozi u emisiji „Školski sport“ koja se emituje na RTS 1 kanalu.
Baš kao i sportisti, i novinari će se „takmičiti“ tokom školske godine. Najbolji tekstovi i TV prilozi će novinaru, sekciji i školi, doneti vredne materijalne nagrade i boravak i izveštavanje sa nacionalnih državnih prvenstava.
Kroz projekat „Đak reporter“ novinarske sekcije postaće vidljive široj javnosti a njeni članovi upoznaće jednu od najlepših grana novinarstva – sportsko novinarstvo.
Da biste postali deo porodice Saveza za školski sport Srbije potrebno je da popunite prijavu a u dokumentu “Uputstvo u 6 koraka” opisujemo korake za uključivanje u projekat „Đak reporter“!

A ako želite i vi da se uključite u Projekat možete pogledati postavljeno upustvo kao teme za prvi broj časopisa i emisiju…

Za sva pitanja, obratite se Sanji Ugren na 064/8679759, djakreporter@mos.gov.rs

Đak reporter uputstvo u 6 koraka 2022/2023

Teme za mart 2023

Prijava skole za projekat Djak reporter

Saglasnost roditelja