Školski sportski dan u Novom Pazaru

Školski sportski dan Novi Pazar 30.09.2022.

Ove godine Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta a uz pomoć Saveza za školski sport Novi Pazar organizovao je završnicu manifestacije školskog sportskog dana u Novom Pazaru, u okviru Evropske nedelje sporta.
Ova prelepa manifestacija održana je 30 septembra 2022. godine u Novopazarskom gradskom parku, koji je bogat kulturno istorijskim spomenicima i poslužio je kao savršeni poligon da dva turistička vodiča iz našeg grada u dve odvojene grupe sprovedu učesnike ovog događaja i upoznaju ih sa tim zmanenitostima Novog Pazara. Zatim su održane tri kreativne i zabavne sportske radionice u dve grupe, na kojima su uzeli učešće učenici koji su aktivni na projektu Sport u škole koji se provodi u 7 novopazarskih osnonovnih škola i jednoj predškolskoj ustanovi. Održane su tri radionice: plesna uz igru i ples sa instruktorima plesa na pozornici Amfiteatra u okviru Gradskog parka, atletska radionica koju su predvodili nastavnici koji rade na projektu, a bila je na pogodnom i bezbednom mestu u blizini Kule motrilje, kao i sportska radionica štap i kanap kojom su rukovodili nastavnici. Na ovoj manifestaciji učešće su uzeli i najmlađi učesnici iz predškolske ustanove Mladost zajedno sa svojim vaspitačicama.
Svi učesnici ove manifestacije su dobili majice od Saveza za škoski sport Srbije, a na kraju su bili nagrađeni diplomama za učešće na ovoj veoma zanimljivoj, zabavnoj i korisnoj manifestaciji koja je u potpunosti ispunila svoj cilj da se đaci uz ples, atletiku , štap i kanap zabave i druže i zajedno svi budu pobednici .
U realizaciji Evropske nedelje sporta učestvovalo je 250 osnovaca.
Djak reporter iz Novog Pazara
DŽANA BOGUĆANIN, OŠ „Bratstvo“ VI1

 


Ja se zovem Lina Tutić i idem u III razred Osnovne škole „Stefan Nemanja“ u Novom Pazaru. Jednog dana učiteljica me obavestila da će se u našem gradu 30. septembra održati sportske radionice u okviru Evropske nedelje sporta.Tog dan okupili smo se ispred Gradske biblioteke „Dositej Obradović“, obišli smo, sa turističkim vodičima, stari gradski Bedem i Kulu motrilju koja je izgradjena u XV veku. Zatim smo se okupili u Amfiteatru u Gradskom parku gde je sve učesnike, na otvaranju manifestacije Školski sportski dan, pozdravio gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac.Svi smo stali u redove, pored nas su bile naše učiteljice a na sebi smo nosili majice koje su bile dar Saveza za Školski sport na kojima je pisalo BE-Active što znači Budi aktivan.

Bili smo jako uzbudjeni pogotovu ja jer sam bila izabrana za djaka reportera.Izabrala me je moja nastavnica koja u našoj školi vodi projekat „Sport u škole“ Emka Bugarić.
Igre i vežbe koje smo izvodili bile su raznovrsne. Imali smo plesnu radionicu, atletsku igraonicu i dećje igre pomoću štapa i kanapa.
Na kraju smo svi pevali, fotografisali se a ja sam radila, kao djak reporter, nekoliko intervjua sa učesnicima i nekim od organizatora.Ovo druženje bilo je lepo i uzbudljivo, stekla sam nove prijatelje i naučila nove plesne korake i vežbe.Naučili smo koliko je fizička aktivnost bitna za zdrav rast i razvoj dece.

Želim i sledeće godine da učestvujem na ovoj manifestaciji i zahvaljujem se svima koji su bili u organizaciji ovog značajnog sportskog dogadjaja koji je za nas najmladje veoma bitan.
Do skorog vidjenja.

Za Školski sport Srbije
Lina Tutić
III/5 – djak reporter