TVOJ LAJK ZA NAŠ PLES

Za sve vas koji volite ples i muziku…

Saznajte kako da predstavite svoje plesno umeće, svoju školu, svoj tim…
Skinite upustvo klikom na dugme i pokažite šta znate…

Dragi naši zaljubljenici u pokret i ples, pomozite nam da sedma sezona našeg zajedničkog pokreta bude ta u kojoj će se vežba isplatiti na velikoj sceni. Plešite i krećite se sa idejom.
Kao nacionalna organizacija školskog sporta u Republici Srbiji i partner osnovnim i srednjim školama Srbije, Savez za školski sport Srbije u sistem školskog sporta uključuje učenike koje imaju talenta i umeća u plesnom sportu.
Projekat „Tvoj lajk za naš ples“ pruža mogućnost učenicima da kroz pokret, ples i muziku pokažu svoj talenat, kreativnost, originalnost, afirmišu svoju školu široj javnosti bez rezultatskog pritiska koji sa sobom nosi klasičan oblik takmičenja.
Cilj nam je da podstaknemo učenike i učenice osnovnih i srednjih škola da se bave fizičkim aktivnostima, iako nemaju afinitet prema sportovima koji su u sistemu školskih sportskih takmičenja.
Projekat „Tvoj lajk za naš ples“ podrazumeva da učenici sami u saradnji sa nastavnikom škole osmisle plesnu tačku – koreografiju, daju joj ime i zabeleže u vidu video klipa. U snimanju kooreografija učenici se mogu povezati sa filmskim sekcijama. Video klipovi zajedno sa Prijavnim listom šalju se na adresu Saveza za školski sport Srbije.
Sve plesne tačke biće objavljene na fejsbuk, jutub stranici i sajtu Saveza za školski sport Srbije. Na taj način će se glasati za najbolje izvođače. Od svih pristiglih snimaka proglasiće se tri najbolje plesne grupe – koreografije i to u dve kategorije:

  • Najpopularnija plesna kooreografija (koreografija sa najviše glasova)
  • Najbolja plesna kooreografija (po oceni stručne komisije Saveza za školski sport Srbije)
    Takmičenje će se održati u kategoriji osnovnih i srednjih škola. U kategoriji osnovnih škola izdvajamo dve podkategorije:
    – plesne ekipe od I do IV razreda,
    – plesne drupe od V do VIII razreda.

Rok za dostavljanje video zapisa je 05. april 2024. godine.
Uključivanjem škola u projekat „Tvoj lajk za naš ples“ razvijaćemo svest kod dece da se plesom, kao delom opšteg obrazovanja, može navijati za svoju školu i negovati timski duh.

Pobednička škola će biti nagrađena blutut zvučnikom koji se može koristiti u nastavi, a članovi plesnog tima brendiranim sportskim majicama sa logom projekta a škole vrednim materijalnim nagradama. Glavna nagrada je učešće na Olimpijskim sportskim igrama učenika Republike Srbije u maju mesecu 2024. godine u Novom Sadu kao i na Svetskom školskom prvenstvu u odbojci koje će se održati u aprilu 2024. godine u Beogradu. 

Za učešće na Svetskom prvenstvu plesna tačka treba da sadrži motive cheerlidering-a i elemente odbojke a odabir plesne grupe za ovaj događaj vrši PR Svetskog školskog prvenstva u odbojci.

Pogledajte neke od pobedničkih plesnih koreografija

Tvoj lajk za naš ples UPUTSTVO

Tvoj lajk za naš ples - SAGLASNOST